mandag 7. mars 2011

Laks med ovnsbakte grønnsaker og sopp

Hei alle sammen. her kommer mitt første innlegg og min første oppskrift ute her på bloggen.
I dag handler det om å lage deilig ovnsbakt laks med grønnsaker og sopp.
Dette er en veldig enkel middag å lage og vil ta ca 40minutter fra du åpner kjøleskapet til maten står på bordet!
Ingrediensene er som følger og er laget for 2personer.



2 stk laksefileter enten naturell eller marinert. (her kan man fritt velge fra findus andre produsenter eller ferske fileter)
1stk brokkoli
5 store champignon
5 stk aromasopp
6 stk sjallotløk.
2stk store gulrøtter
Du trenger 2 ildfaste former eller 1 stor om du har.



Start med å dele brokkoli i passe store biter (slik du selv foretrekker)
kutt opp gulrøttene i skiver,skrell sjalottløken(disse bruker jeg hele men om de er veldig store del de på langs i 2biter). Kutt opp aromasoppen og champignon. Ha rapsolje i bunn av formen slik at den blir dekket av et tynt lag. begynn så å legge alle grønnsakene i seksjoner etter hverandre. Brokkoli,gulrøtter,sjalottløk. Jeg vil anbefale at du bruker en egen liten ildfast form til soppen Ha så over litt rapsolje over grønnsakene slik at de ikke blir svidd i toppen. Gjør som i den store og dekk bunnen med litt olje fyll deretter opp med sopp. Jeg liker å legge på to store margarinklatter på toppen av soppen og strø over havsalt og grovkvernet pepper (mengden bestemmer du litt selv etter smak og behag).
Sett ovnen på 200grader.
Når ovnen er varm sett inn formen med grønnsakene,sett så en timer på 20minutter.
når timeren ringer setter du inn formen med sopp og legger laksefiletene oppi grønnsaksformen.
Sett så timer på 15minutter til (tin gjerne filetene på forhånd).
Når timeren ringer er maten klar!




Nå har du ett fantastisk godt og deilig måltid på kun 40minutter..brokkolien blir gjerne litt sprø på toppen samtidig som den er saftig og godt bakt i bunnen. Gulrøttene blir møre og fine med mye smak bakt på denne måten for ikke å snakke om soppen!



P.S laks kan like fint byttes ut med svinefilet eller kalkun/kyllingfilet. det er derimot en fordel om disse brunes lett i panne før de legges inn i form.
Smakelig måltid!

1 kommentar:

  1. Rett og rimelig at det er jeg som kommer med den første kommentaren. Det var nydelig, kjære :D
    Så godt og mørt og med masse smak! Min nye favoritt er ovnsbakt charlottløk. Smaks!

    SvarSlett